| ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
nickyok Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 324 Başarı Puanı : 839 Rep Gücü : 27 Kayıt tarihi : 01/08/09
| Konu: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Çarş. 21 Tem. 2010 - 4:16 | |
| Arkadaşlar ben bugün çalıştığım koleje gittim öyle bir ziyaret edeyim dedim ve müdür yardımcısı ile oturup sohbet ettik. Bana dediki artık 2. yabancı dil daha önemli bir konuma geliyor, ben de "nasıl yani" dedim daha gelişmelerden haberim yoktu ve bana artık 2. yabancı dilin 9. sınıftan itibaren okutulacağını söyledi, inanılmaz sevindim ve hemen internete girdim. Önümüzdeki eğitim yılından itibaren Anadolu liselerinde 2. yabancı dil 9. sınıftan itibaren başlıyor ve daha önce fen liselerinde olmayan ikinci yabancı dil dersi fen liselerine de konmuş. Bütün liselerde Anadolu lisesi olunca alımlar artacak ve düzenli olacaktır.
Şimdi MEB'in yapması gereken alan sınavını artık getirmek, o da olunca bana kalırsa işler daha çok iyi olacak. Hadi hayırlısı | |
|
| |
Dilci İngilizce Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 444 Başarı Puanı : 1159 Rep Gücü : 63 Kayıt tarihi : 29/07/09
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Çarş. 21 Tem. 2010 - 4:22 | |
| ingilizce ders saatleri de düşürüldü. | |
|
| |
wanhelsing Dilkolik Üyesi
Mesaj Sayısı : 67 Başarı Puanı : 127 Rep Gücü : 8 Kayıt tarihi : 17/10/09
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Çarş. 21 Tem. 2010 - 4:28 | |
| tabi bu süreçte dilkolik de elinden geleni yaptı. Büyüdükçe daha fazla ses getirmeye başladı. Bu yüzden dilkolik foruma da . | |
|
| |
wanhelsing Dilkolik Üyesi
Mesaj Sayısı : 67 Başarı Puanı : 127 Rep Gücü : 8 Kayıt tarihi : 17/10/09
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Ptsi 9 Ağus. 2010 - 4:54 | |
| arkadaşlar ben birşey duydum doğruluk payı var mı acaba? İkinci yabancı dil fen liselerinde sadece 9. sınıfta olacakmış diye. Bunun doğruluk oranı nedir sizce ve yeni düzenlemeler atamalara nasıl yansır? | |
|
| |
Hakan Altun Dilkolik Editörü
Mesaj Sayısı : 22 Başarı Puanı : 71 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 06/12/09
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Ptsi 9 Ağus. 2010 - 5:11 | |
| - wanhelsing demiş ki:
- arkadaşlar ben birşey duydum doğruluk payı var mı acaba? İkinci yabancı dil fen liselerinde sadece 9. sınıfta olacakmış diye. Bunun doğruluk oranı nedir sizce ve yeni düzenlemeler atamalara nasıl yansır?
Fen liselerinde daha önce ikinci yabancı dil dersi yer almıyordu. Yapılan yeni düzenlemeler ile 9. 10. 11. ve 12. sınıfların hepsine haftada ikişer saat olmak üzere ikinci yabancı dil dersi konmuştur. Bu uygulama fen liselerinde ilk defa olacağı için kademeli olarak 9. sınıftan başlayacağı ve sonraki senelerde sırasıyla 10. 11. ve 12. sınıflara da geleceği akla en yakın olanıdır. Yani bu sistem yüksek bir ihtimalle kademeli olarak uygulanacaktır. Sadece 9. sınıfta olacağı söylentileri yanlıştır. İlk sene sadece 9. sınıfta olabilir. Ama daha sonraki seneler diğer sınıflara da yayılacaktır. Görüştüğüm bir çok Almanca öğretmeni yapılan yeni düzenlemeler sayesinde Almanca öğretmenliği yada ikinci yabancı dil öğretmenlerinden çok fazla alım olacağı yönünde bir beklentiye girmişlerdir. İkinci yabancı dil öğretmenlerinin bir okul öncesi yada sınıf öğretmenliği gibi atama yapılacağı yönünde bir beklentiye girmemek gerekir. Benim bu konudaki düşüncem ise atama yapılacak branş ve öğretmen sayıları daha önceden belirlendiği için bu seneyi çok fazla etkilmeyebilir. Ancak bu alım olmayacak yönünde anlaşılmamalıdır. Bu sene ikinci yabancı dil öğretmenlerinden belirli bir sayıda alım yapılacaktır. Gelecek sene ise bu sayı daha da artacaktır. İkinci yabancı dil öğretmenlerinin umutsuzluğa kapılmaması gerekir. Çünkü yapılan alımlarla birçok İkinci yabancı dil öğretmeni atanacaktır. Bana kalırsa umutlanılması gereken bir durum. Yinede peşini bırakmamak lazım tabiki. | |
|
| |
Lehrerin Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 28 Başarı Puanı : 30 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 23/11/10 Ruh Hali : Bidiği Diller : Öğrenmek İstediği Diller : - İspanyolca
- İtalyanca
- Hollandaca
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Salı 23 Kas. 2010 - 1:47 | |
| Merhaba bu siteyi maalesef yeni buldum ve bu da ilk mesajım. Hemen bir şeyler öğrenmeye başladım sizlerden. Ben kurs öğretmeniyim ve okul hayatından oldukça uzak kaldım. Başlığı görünce ilk başta umutsuzluğa kapıldım açıkçası, çünkü ben ilköğretim 2. kademede 2. yabancı dil alan öğrencilere ders veriyordum eskiden. Bu konuda da değişiklikler mi var acaba, yoksa lisede mi 2. yabancı dil dersleri azalıyordu? | |
|
| |
Suna Bayraktar Dilkolik Editörü
Mesaj Sayısı : 9 Başarı Puanı : 34 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 19/12/09
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Salı 23 Kas. 2010 - 5:11 | |
| Sevgili hocam öncelikle Dilkolik Foruma hoş geldiniz.
İlköğretim ikinci kademe derken sanırım eskinin orta okulunu kastediyorsunuz. Siz ders verirken 2. yabancı dil zorunlu muydu bilmiyorum, ancak şuanki durumdan biraz bahsetmek istiyorum.
Şuanda ilköğretimin hiçbir kademesinde ikinci yabancı dil dersi yok, Yabancı Dil Dersi ve Seçmeli Yabancı Dil Dersi var.
Ortaöğretim de Anadolu Liselerinde önceden ikinci yabancı dil dersi 10. sınıftan başlıyordu. Bu eğitim - öğretim yılından itibaren 9. sınıflara da ikinci yabancı dil dersi kondu ve ingilizce ders saati düşürüldü. Buna ek olarak kademli olarak Fen Liselerine de 9. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil dersi kondu. Bütün liselerin ya Anadolu Liselerine yada Meslek Liselerine dönüştüğünü düşünürsek ikinci yabancı dil dersi artık bir çok lisede olacak demektir.
| |
|
| |
nickyok Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 324 Başarı Puanı : 839 Rep Gücü : 27 Kayıt tarihi : 01/08/09
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Salı 23 Kas. 2010 - 5:19 | |
| Tabi bir de şöyle bir durum var. İkinci yabancı diller arasına Arapça'da kondu. Eğer sadece ideolojik sebeplerden dolayı Arapça seçilmemeli. | |
|
| |
Lehrerin Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 28 Başarı Puanı : 30 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 23/11/10 Ruh Hali : Bidiği Diller : Öğrenmek İstediği Diller : - İspanyolca
- İtalyanca
- Hollandaca
| Konu: Geri: ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. Salı 30 Kas. 2010 - 1:04 | |
| - Suna Bayraktar demiş ki:
- Sevgili hocam öncelikle Dilkolik Foruma hoş geldiniz.
İlköğretim ikinci kademe derken sanırım eskinin orta okulunu kastediyorsunuz. Siz ders verirken 2. yabancı dil zorunlu muydu bilmiyorum, ancak şuanki durumdan biraz bahsetmek istiyorum.
Şuanda ilköğretimin hiçbir kademesinde ikinci yabancı dil dersi yok, Yabancı Dil Dersi ve Seçmeli Yabancı Dil Dersi var.
Ortaöğretim de Anadolu Liselerinde önceden ikinci yabancı dil dersi 10. sınıftan başlıyordu. Bu eğitim - öğretim yılından itibaren 9. sınıflara da ikinci yabancı dil dersi kondu ve ingilizce ders saati düşürüldü. Buna ek olarak kademli olarak Fen Liselerine de 9. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil dersi kondu. Bütün liselerin ya Anadolu Liselerine yada Meslek Liselerine dönüştüğünü düşünürsek ikinci yabancı dil dersi artık bir çok lisede olacak demektir.
Hoş bulduk! Çok özür dilerim, benim atladığım nokta benim öğrencilerim özel okul öğrencileriydi ya da Almanca Anadolu lisesi. Şimdi özel okullar da Anadolu Lisesi olunca adapte olamadım halen sanırım duruma. | |
|
| |
| ikinci yabancı dil artık 9. sınıftan itibaren başlıyor. | |
|