Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

ÖSYM Başkanlığı için 3 isim Köşk'te

YazarMesaj
Dilkolik
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik

Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : 29 Bidiği Diller :
  • Türkçe
  • İngilizce
Öğrenmek İstediği Diller :
  • Japonca

ÖSYM Başkanlığı için 3 isim Köşk'te Empty
MesajKonu: ÖSYM Başkanlığı için 3 isim Köşk'te   ÖSYM Başkanlığı için 3 isim Köşk'te Puce-p11Perş. 10 Mart 2011 - 2:35

YÖK, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına (ÖSYM) atanmak üzere halen ÖSYM Başkan Vekilliği görevini yürüten Prof. Dr. Ali Demir ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Arifoğlu ile Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Acar'ın isimlerini Milli Eğitim Bakanlığına önerdi. ÖSYM Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atama yapacak.

YÖK Genel Kurulu, ÖSYM Başkanlığı için önerilecek üç isim belirlemek amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'te olağanüstü toplandı. Bazı üyelerin olumsuz hava koşulları nedeniyle katılamadığı toplantıda, ÖSYM Başkanlığı için önerilecek isimler görüşüldü.

Toplantıda, ÖSYM Başkanlığı için halen başkan vekilliği görevini yürüten Prof. Dr. Ali Demir ile Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Acar'ın isimlerinin önerilmesi kararlaştırıldı.

Belirlenen isimler Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak ve müşterek kararnameyle dört yıllığına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanacak.

Kanunda, “ÖSYM Başkanı devlet üniversitelerinde görev yapan profesör unvanına sahip öğretim üyelerinden YÖK'ün önereceği üç aday arasından müşterek kararname ile dört yıllığına atanır. Süresi dolan Başkan bir defaya mahsus olmak üzere yeniden atanabilir. Başkan ve devlet üniversitelerinde görevli öğretim üyeleri arasından atanan başkan yardımcılarının yaş haddi öğretim üyelerinde olduğu gibidir. Görev süresi biten başkan yeni başkan atanıncaya kadar görevine devam eder. Başkan, görev süresince kadrosunda bulunduğu üniversitede ücretsiz izinli sayılır” deniliyor.

AA
http://www.dilkolik.org/

ÖSYM Başkanlığı için 3 isim Köşk'te
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Demir atandı
» ÖSYM Başkanı için kritik gün!
» MHP, ÖSYM için araştırma önergesi verdi
» ÖSYM, kopyaya fren için cep telefonu sesini ‘baz’dan kısmak istedi
» Yarımağan'ın yerine atanan isim