Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Türk Eğitim-Sen'den Bakanlığa çağrı

YazarMesaj
Dilkolik
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik

Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : 29 Bidiği Diller :
  • Türkçe
  • İngilizce
Öğrenmek İstediği Diller :
  • Japonca

Türk Eğitim-Sen'den Bakanlığa çağrı Empty
MesajKonu: Türk Eğitim-Sen'den Bakanlığa çağrı   Türk Eğitim-Sen'den Bakanlığa çağrı Puce-p11Çarş. 16 Şub. 2011 - 22:35

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istediklerini ifade ederek atama yapmaması halinde büyük bir eylem yapacaklarını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS’de yaşanan kopya skandalı dolayısıyla mağdur olan öğretmenlerin acısının bir nebze olsun azaltılması için Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istediklerini ifade ederek, MEB’in yaptığı açıklamalarla Şubat ayında öğretmen ataması yapmayacaklarını duyurduğunu ifade etti. Koncuk, Bakanlığın atama yapmaması halinde Türkiye genelinde büyük bir eylem yapacaklarını belirtti.

Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, KPSS “hırsızlığı” nedeniyle on binlerce kişinin mağdur olduğunu ve atanma şansı elde edemediğini ifade ederek, “KPSS skandalı nedeniyle öğretmenlerin emekleri çöpe gitti, öğretmenler psikolojik olarak olumsuz etkilendi, hatta yıllardır atanamadığı için intihar eden öğretmenler oldu. KPSS’de yaşanan rezalet nedeniyle öğretmenler sokakta hak arama peşine düştü. Artık öğretmenlerin ders alanı sokaklar oldu, eli kalem tutması gereken öğretmenler, pankart tutar hale geldi” diye konuştu.

-"BAKANLIK KAPISINA DAYANARAK ADALET ARAYACAĞIZ"-

Türk Eğitim-Sen olarak, KPSS “hırsızlığı” dolayısıyla mağdur olan öğretmenlerin acısının bir nebze olsun azaltılması için Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istediklerini ifade eden Koncuk, “Ancak MEB, Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağını, eğitim-öğretim bütünlüğünün aksamaması için her yıl yaz dönemi tek atama yapılacağını açıklamıştır. Bakanlık, eğitim-öğretim bütünlüğünün KPSS hırsızlığı nedeniyle aksadığının farkında değil midir? KPSS hırsızlığı yapılırken eğitim-öğretim bütünlüğünde aksama olmuyor da, ek öğretmen ataması yapılınca mı eğitim-öğretim bütünlüğü aksıyor? Bu nasıl bir mantıktır? Bu ek atamayı öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için istiyoruz” dedi.

Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmadığı takdirde, Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde büyük bir eylem yapacaklarını, KPSS mağduru öğretmenlerle birlikte Bakanlık kapısına dayanarak adalet arayacaklarını belirten Koncuk, “Adalet istiyoruz” dedi.

ANKA
http://www.dilkolik.org/

Türk Eğitim-Sen'den Bakanlığa çağrı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Türk Eğitim-Sen'den Başbakan'a mektup
» Türk Eğitim-Sen'de tutuklama şoku yaşanıyor
» Türk Eğitim Sen'den KPSS için suç duyurusu
» Türk Eğitim-Sen, KPSS iddialarını Köşk'e taşıyor
» Türk eğitim sistemi dibe demir attı