Dilkolik Dilkolik Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : Bidiği Diller : Öğrenmek İstediği Diller :
| Konu: Türk Eğitim-Sen, KPSS iddialarını Köşk'e taşıyor Perş. 19 Ağus. 2010 - 23:05 | |
| Türk Eğitim-Sen, KPSS iddialarını Cumhurbaşkanlığı'na taşıma kararı aldı. Nedeni ÖSYM'nin iddialara ilişkin sağlıklı bir soruşturma yürütemediği inancı. Sendika, iddiaların ÖSYM''nin üstünde bir kurum tarafından incelenmesi amacı ile Cumhurbaşkanlığı'na bir talep yazısı gönderecek.
Kararı Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk açıkladı.
Koncuk, "KPSS soruları çalındı, puanlar yanlış hesaplandı" iddialarının bir an önce ciddiyetle araştırılması gerektiğini vurguladı.
İsmail Koncuk, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan hakkında bugün suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, "ÖSYMye güven zedelendi. Konuyu cumhurbaşkanlığı araştırmalı" dedi.
Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya da çağrıda bulundu, "KPSS iddiaları kesinleşirse yeni atanacak 30 bin öğretmen bundan etkilenir. Atama takvimi buna göre düzenlenmeli" diye konuştu. CNNTürk | |
|