| Almanca öğretmenlerinin atanma durumu | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
liebe Dilkolik Üyesi
Mesaj Sayısı : 88 Başarı Puanı : 246 Rep Gücü : 19 Kayıt tarihi : 18/10/09
| Konu: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Ptsi 19 Ekim 2009 - 9:51 | |
| merhabalar, ben bu sene YDS ye almancadan girmeyi düşünüyorum. Almanca öğretmenlerinin genel olarak atanma ve iş bulma durumu nedir, bana yardımcı olur musunuz? Değerli öğretmenlerimizden bu konu hakkında bilgi bekliyorum. Teşekkürler. | |
|
| |
nickyok Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 324 Başarı Puanı : 839 Rep Gücü : 27 Kayıt tarihi : 01/08/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Ptsi 19 Ekim 2009 - 21:01 | |
| Almanca öğretmenlerinin atanma durumları oldukça zor, vereceğim linklerle ne demek istediğimi anlarsın. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Özele gelince eğer öğretmenlik düşünürsen, kendini çok iyi geliştirmen ve yurt dışına çıkman gerekir. O zaman şansın olabilir. Almanca öğretmenliği okuduktan sonra Almancamı kullanabileceğim bir iş olsun yeter diyorsan dediğim gibi okurken bir yurt dışına çıkarsan bu işini görebilir. Tabiki ilerde ne olur bilinmez ama, şuanda durum bu. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|
| |
chatlax Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 1 Başarı Puanı : 1 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 19/10/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Salı 20 Ekim 2009 - 8:06 | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] buradaki bilgi de belki yardımcı olur. Öğretmenlik dışında eğer çok iyi Almanca konuşabiliyorsan ve nickyok un söylediği gibi Almanya'ya gidersen, Almanca ile ilgili aslında iyi işler de yapabilirsin. Birçok şey kendini geliştirmene bağlı. | |
|
| |
liebe Dilkolik Üyesi
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Cuma 23 Ekim 2009 - 9:03 | |
| peki neden atama yok, Anadolu liselerinde almanca dersi var ama? açık mı yok acaba | |
|
| |
wanhelsing Dilkolik Üyesi
Mesaj Sayısı : 67 Başarı Puanı : 127 Rep Gücü : 8 Kayıt tarihi : 17/10/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Cuma 23 Ekim 2009 - 10:34 | |
| açık fazlasıyla var ama türlü türlü bahaneler öne sürerek maalesef almııyorlar. Anadolu liselerinde ya ücretli Almanca öğretmeni çalıştırıyorlar yada ingilizce öğretmenleri Almanca dersine giriyor. | |
|
| |
eda hoca Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 46 Başarı Puanı : 100 Rep Gücü : 5 Kayıt tarihi : 17/10/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Cuma 30 Ekim 2009 - 20:52 | |
| ben ingilizce öğretmeniyim, geçen gün bir almanca öğretmeni arkadaşım (öğretmenlik yapmıyor) yegenine almanca çalıştırmak istemiş ama bakmış ki almancayı sevmiyor, bunun nedenini sormuş yegeni demişki "almanca dersine ingilizce öğretmeni giriyor ve almanca bilmiyor, almancadaki kelimeleri ingilizce gibi okumaya çalışıyor, ben de soğudum" demiş. Yegeni Anadolu lisesinde okuyor. Var mı böyle birşey ya? | |
|
| |
nickyok Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 324 Başarı Puanı : 839 Rep Gücü : 27 Kayıt tarihi : 01/08/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Paz 1 Kas. 2009 - 10:39 | |
| - eda hoca demiş ki:
- ben ingilizce öğretmeniyim, geçen gün bir almanca öğretmeni arkadaşım (öğretmenlik yapmıyor) yegenine almanca çalıştırmak istemiş ama bakmış ki almancayı sevmiyor, bunun nedenini sormuş yegeni demişki "almanca dersine ingilizce öğretmeni giriyor ve almanca bilmiyor, almancadaki kelimeleri ingilizce gibi okumaya çalışıyor, ben de soğudum" demiş. Yegeni Anadolu lisesinde okuyor. Var mı böyle birşey ya?
Maalesef hocam durum bu, sonrada niye yabancı dil öğretemiyoruz, çocuklar niye ikinci yabancı dil öğrenemiyor diyoruz | |
|
| |
liebe Dilkolik Üyesi
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Perş. 12 Kas. 2009 - 8:29 | |
| , verdiğiniz bilgiler için. Pek tercih yapmamak gerekiyor o zaman. | |
|
| |
Chenn63 Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 1 Başarı Puanı : 1 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 19/07/10
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Ptsi 19 Tem. 2010 - 8:23 | |
| bende bu yıl yds'ye girdm ve almanca yazmayı dusunuyorDUM. bu olanaksızlığı görünce... sanırım bir yıl daha hazırlanıp ingilizceye giricem | |
|
| |
wanhelsing Dilkolik Üyesi
Mesaj Sayısı : 67 Başarı Puanı : 127 Rep Gücü : 8 Kayıt tarihi : 17/10/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Çarş. 21 Tem. 2010 - 4:32 | |
| - Chenn63 demiş ki:
- bende bu yıl yds'ye girdm ve almanca yazmayı dusunuyorDUM. bu olanaksızlığı görünce... sanırım bir yıl daha hazırlanıp ingilizceye giricem
Bence siz bir sene daha hazırlanın ve ingilizce öğretmenliğini istiyorsanız eğer orayı kazanmaya çalışırsınız. Yok olmadı, gelişmelere bakar Almanca öğretmenliğini yine tercih edebilirsiniz. Çünkü zamanın ne getireceği belli olmuyor. Şuanda yapılan bir değişiklikle 2. yabancı dil Anadolu liselerinde artık 9. sınıftan itibaren okutulmaya başlanacak. Daha önce fen liselerinde olmayan 2. yabancı dil artık fen liselerinde de okutulacak. | |
|
| |
Hakan Altun Dilkolik Editörü
Mesaj Sayısı : 22 Başarı Puanı : 71 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 06/12/09
| Konu: Geri: Almanca öğretmenlerinin atanma durumu Çarş. 21 Tem. 2010 - 4:36 | |
| Bütün bunlara ek olarak, yakın bir zamanda üniversitelerdeki Almanca ve Fransızca öğretmenliği gibi bazı bölümlerde kontenjan azaltılmasına gidilebilir. Ayrıca gelişmeler önümüzdeki yıllarda yabancı dile daha bir ağırlık verilecek gibi gösteriyor. Başbakan bu konuda geçenlerde bir açıklamak yaptı. - Alıntı :
- "Üniversite eğitimi konusunda da benzeri bir planlama eksikliğini fark ederek bunun üzerine gitmeye başladıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Ülkenin yıllık kimyager ihtiyacı, yıllık fizikçi ihtiyacı, Almanca öğretmeni ihtiyacı belli ama bakıyorsunuz üniversitelerden sürekli bu branşlarda öğrenci mezun oluyor. Ülkemizde okullarımızda dil bilen öğrenci noktasında halimiz perişan, halimiz ortada” diye konuştu."
| |
|
| |
| Almanca öğretmenlerinin atanma durumu | |
|