Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

40 bin yabancı öğretmen geliyor

YazarMesaj
Dilkolik
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik

Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : 29 Bidiği Diller :
  • Türkçe
  • İngilizce
Öğrenmek İstediği Diller :
  • Japonca

40 bin yabancı öğretmen geliyor Empty
MesajKonu: 40 bin yabancı öğretmen geliyor   40 bin yabancı öğretmen geliyor Puce-p11C.tesi 19 Mart 2011 - 6:48

Nuray BABACAN / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda 40 bin yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlıyor.

“Her çocuk en az bir yabancı dil konuşacak” sloganından hareketle yabancı öğretmenler, “İngilizce dil dersi” için istihdam edilecek. Bakan Nimet Çubukçu ve ekibinin Fatih Projesi kapsamında bir süredir yürüttüğü çalışma, bakanlığın ilgili birimleriyle ele alınıyor. Yoğun İngilizce eğitimi veren özel okullardaki benzer modellerden yola çıkılarak, devlet okullarında ana sınıfından itibaren 4 yıl boyunca İngilizce eğitimi amaçlayan projede çocuklar, anadil öğrenir gibi eğitilecekler. Proje, 8 yıllık kesintisiz eğitim boyunca sürecek. Öğretmenlerin öncelikle hangi ülkelerden tercih edileceği de ele alındı. Öğretmenler Avustralya, Kanada, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden getirtilecek. Yabancı öğretmenler, daha çok İngilizce konuşma derslerinde istihdam edilecek. Bu kişiler, ilk etapta Türk öğretmenlerle birlikte derse girecek. Bu proje yabancı dilde eğitim veren 2 bin Türk öğretmeninin yurtdışında sertifikasyon eğitiminden geçirilmesini de amaçlıyor.

Hürriyet
http://www.dilkolik.org/

40 bin yabancı öğretmen geliyor
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tur rehberlerine standart geliyor!
» Ortaöğretimde köklü değişiklikler geliyor!
» Üniversiteye girişte ithal sistem geliyor
» ÖSYM'den adaylara özel paket kitapçık geliyor
» 15 bin sözleşmeli öğretmen müjdesi