İlköğretim 7 ve 8'inci sınıflara yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başvuruları 7 Mart Pazartesi başlıyor. Başvurular 25 Mart akşamı sona erecek.
Öte yandan 5, 6, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları ise, 14-25 Mart arasında.
Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde Bakan Nimet Çubukçu imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, SBS'ye girecek öğrencilerin
www.meb.gov.tr adresinde yayınlanan e-başvuru kılavuzunda belirtilen bankalara, T.C Kimlik Numaraları ile 10 TL'lik başvuru ücretini yatırması yeterli olacak. Yurt dışında okuyan öğrenciler yaşadıkları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde/elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre SBS'ye girebilecek. Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda okuyan öğrenciler de MEB'in internet sitesi ile
http://oges.meb.gov.tr/ adreslerinde yayınlanan kılavuzda yer alan EK-1 formu ile başvuru yapabilecek. Polis Koleji başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler de SBS'ye girmek zorunda oldukları için başvuru döneminde sınav ücretlerini yatıracak. Bunun dışında ücret ödemeyecekler. Polis Koleji başvuruları da 14-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Özür durumları okul tarafından bildirilecek Okul müdürlüklerinin de, sınavlarda özel hizmet alması gereken özürlü öğrencileri, bağlı bulundukları Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne bildirmesi gerekiyor. Öğrencilerin özür durumlarını bildiren rapor ya da belgenin bir nüshası Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde saklanacak. Öğrencilerin özür durumlarını gösteren belgeler, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmeyecek.
Adaylar fotoğraflı PYBS giriş belgelerini 19 Nisan'da, SBS için de 24 Mayıs tarihlerinde okul müdürlüklerinden alabilecek. Sınav giriş belgelerinin kesinlikle renkli olması ve okul müdürlükleri tarafından mühürlenip onaylanması gerekiyor.
SBS Kılavuzu'na gitmek için
TıklayınızPYBS Kılavuzu'na gitmek için
Tıklayınız.