Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

SBS ve PYBS başvuruları başlıyor

YazarMesaj
Dilkolik
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik

Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : 29 Bidiği Diller :
  • Türkçe
  • İngilizce
Öğrenmek İstediği Diller :
  • Japonca

SBS ve PYBS başvuruları başlıyor Empty
MesajKonu: SBS ve PYBS başvuruları başlıyor   SBS ve PYBS başvuruları başlıyor Puce-p11Cuma 4 Mart 2011 - 3:29

İlköğretim 7 ve 8'inci sınıflara yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başvuruları 7 Mart Pazartesi başlıyor. Başvurular 25 Mart akşamı sona erecek.

Öte yandan 5, 6, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları ise, 14-25 Mart arasında.

Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde Bakan Nimet Çubukçu imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, SBS'ye girecek öğrencilerin www.meb.gov.tr adresinde yayınlanan e-başvuru kılavuzunda belirtilen bankalara, T.C Kimlik Numaraları ile 10 TL'lik başvuru ücretini yatırması yeterli olacak. Yurt dışında okuyan öğrenciler yaşadıkları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde/elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre SBS'ye girebilecek. Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda okuyan öğrenciler de MEB'in internet sitesi ile http://oges.meb.gov.tr/ adreslerinde yayınlanan kılavuzda yer alan EK-1 formu ile başvuru yapabilecek. Polis Koleji başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler de SBS'ye girmek zorunda oldukları için başvuru döneminde sınav ücretlerini yatıracak. Bunun dışında ücret ödemeyecekler. Polis Koleji başvuruları da 14-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Özür durumları okul tarafından bildirilecek

Okul müdürlüklerinin de, sınavlarda özel hizmet alması gereken özürlü öğrencileri, bağlı bulundukları Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne bildirmesi gerekiyor. Öğrencilerin özür durumlarını bildiren rapor ya da belgenin bir nüshası Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde saklanacak. Öğrencilerin özür durumlarını gösteren belgeler, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmeyecek.

Adaylar fotoğraflı PYBS giriş belgelerini 19 Nisan'da, SBS için de 24 Mayıs tarihlerinde okul müdürlüklerinden alabilecek. Sınav giriş belgelerinin kesinlikle renkli olması ve okul müdürlükleri tarafından mühürlenip onaylanması gerekiyor.

SBS Kılavuzu'na gitmek için Tıklayınız

PYBS Kılavuzu'na gitmek için Tıklayınız.

Hürriyet
http://www.dilkolik.org/

SBS ve PYBS başvuruları başlıyor
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÖSS başvuruları haftaya başlıyor
» Yurt, burs ve kredi başvuruları başlıyor
» AÖF kayıtları pazartesi başlıyor
» Üniversitelere ek yerleştirmeler başlıyor
» Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu başlıyor