Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

ALES sona erdi

YazarMesaj
Dilkolik
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik

Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : 29 Bidiği Diller :
  • Türkçe
  • İngilizce
Öğrenmek İstediği Diller :
  • Japonca

ALES sona erdi Empty
MesajKonu: ALES sona erdi   ALES sona erdi Puce-p11Paz 19 Ara. 2010 - 1:36

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) düzenlenen ALES, aday sayısı 600'ün altında olan illerde yapılmadı. Bu illerdeki adaylar yakın illerde sınava girdi.

Türkiye'de 63 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te düzenlenen sınav, 180 dakika sürdü.

ALES'e, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES'e girmek gerekiyor.

Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES'e katılması koşulu bulunuyor.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adaylar da sonuçları kullanılacağı için bu sınava giriyor.

Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55, lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 70 puan almaları gerekiyor.

Yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olan sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinde duyurulacak.

AA
http://www.dilkolik.org/

ALES sona erdi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SBS heyecanı sona erdi
» LYS-2 Fen Bilimleri sınavı sona erdi
» Parmak kaldırma devri sona erdi!
» LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı sona erdi
» 7. sınıflar için SBS stresi sona erdi