Dilkolik Dilkolik Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : Bidiği Diller : Öğrenmek İstediği Diller :
| Konu: MEB, öğretmen çocukları için ‘burs takibi’ başlattı Perş. 2 Ara. 2010 - 21:02 | |
| Milli Eğitim Bakanlığı, 3 ayda 70 TL olarak ödenen bursun peşine düştü
Sultan UÇAR/AHT
Milli Eğitim Bakanlığı özellikle öğretmen çocuklarının, “Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı” ile kazandığı, 3 ayda 70 TL olarak ödenen bursun peşine düştü. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na girişte öğrencilerin ailelerinin maddi durumunu gösterir bir belge istendiğin kaydeden Bakanlık, öğrenci velisinin bu beyannamede kendisinin, varsa eşinin maaş dışında ek ders ücreti, eğitime hazırlık ödeneği, ikramiye gibi bütün gelirlerini beyan etmek zorunda olduğunu hatırlattı.
Okullarda yönetmeliğe aykırı olarak ek gelirlerin hesaplanmadığını kaydeden Ortaöğrenim Burslar ve Yurtlar Daire Başkanı Halil Yüce, 81 il milli eğitim müdürüne talimat vererek öğretmen çocuklarının burslarının takip edilmesini istedi. Yüce, bursluluk sınavını kazanan öğretmen çocuklarının maddi durumlarının acilen araştırılmasını ve yıllık 4 bin 590 TL’yi geçenlerin burslarının hemen kesilmesini istedi.
Türk Eğitim Sen ise konuyu yargıyı taşıdı. Sendika, Ankara İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması için dava açtı. Dava dilekçesinde, öğrencilerin kazanılmış haklarının ellerinden alındığı savunularak, öğretmenlerin hesaba katılmayan ek gelirlerinin ne olduğunu kendilerinin de bilmediği ve bu yönde bir düzenleme de olmadığı belirtildi. HaberTürk | |
|