Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

'Üniversiteden atılmanın kaldırılması'na protesto

YazarMesaj
Dilkolik
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik Yöneticisi
Dilkolik

Mesaj Sayısı : 1097 Başarı Puanı : 3263 Rep Gücü : 16 Kayıt tarihi : 10/08/09 Yaş : 15 Nerden : Dilkolik Ruh Hali : 29 Bidiği Diller :
  • Türkçe
  • İngilizce
Öğrenmek İstediği Diller :
  • Japonca

'Üniversiteden atılmanın kaldırılması'na protesto Empty
MesajKonu: 'Üniversiteden atılmanın kaldırılması'na protesto   'Üniversiteden atılmanın kaldırılması'na protesto Puce-p11Paz 31 Ekim 2010 - 23:53

Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde, "Üniversiteden Atılmanın Kaldırılması"nı öngören tasarıyı maske takarak protesto etti.

Platformun basın sözcüsü Harun Akalp, burada yaptığı açıklamada, şu an Milli Eğitim Bakanlığında bulunan yasa tasarısının geçmiş yıllarda üniversiteden atılan öğrencileri de koşulsuz olarak kapsamasını ve bir an önce yasalaşmasını istediklerini söyledi.

Gelişmiş ülkelerin, öğrencilerin üniversite eğitimine asla son vermediğini belirten Akalp, Türkiye'de YÖK'ün kurulmasıyla üniversitelerden atılmaların başladığını ve bunun da pek çok öğrencinin eğitim hayatına mal olduğunu dile getirdi.

Üniversitelerden atılmanın kaldırılmasını öngören yasanın önemine değinen Akalp, ancak yasanın geçmiş yıllarda üniversitelerden atılan öğrencileri de kapsaması gerektiğini ifade etti.

Akalp, tasarının bir an önce geçmiş öğrencileri de kapsayacak şekilde yasalaşmasını istediklerini vurguladı.

Akalp, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın maskelerini takan ve cübbe giyen gruba, liderlerin konuya duyarlı olmasını umduklarını belirterek, "duyarlılık diploması" verdi.

Grup, eylemine keplerini havaya fırlatarak son verdi.

CNNTürk
http://www.dilkolik.org/

'Üniversiteden atılmanın kaldırılması'na protesto
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Üniversiteden atılma son bulacak mı?
» Engelliler MEB'i protesto etti!..
» KPSS mağdurlarından 'eşekli'protesto
» Şifre iddialarına zincirli protesto