zvetsen Dilkolik Kurucusu
Mesaj Sayısı : 277 Başarı Puanı : 537 Rep Gücü : 25 Kayıt tarihi : 15/08/09
| Konu: Almanca-A-1-1 C.tesi 15 Ağus. 2009 - 9:47 | |
| Er ……… ins Zimmer. Welches Wort paßt in die obige lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? A) bleibe B) gehe C) steht D) bin E) geht
Kaynak=Almanca Açıköğretim kitabi. | |
|
nickyok Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 324 Başarı Puanı : 839 Rep Gücü : 27 Kayıt tarihi : 01/08/09
| Konu: Geri: Almanca-A-1-1 C.tesi 15 Ağus. 2009 - 10:53 | |
| - vasseile demiş ki:
- Er ……… ins Zimmer.
Welches Wort paßt in die obige lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? A) bleibe B) gehe C) steht D) bin E) geht
Kaynak=Almanca Açıköğretim kitabi. Er geht ins Zimmer olacak. Cevap E şıkkı | |
|
zvetsen Dilkolik Kurucusu
Mesaj Sayısı : 277 Başarı Puanı : 537 Rep Gücü : 25 Kayıt tarihi : 15/08/09
| Konu: Geri: Almanca-A-1-1 C.tesi 15 Ağus. 2009 - 12:04 | |
| Sorunun Türkçesi ve almacası ıle açıklaması olsa daha güzel olur diye düşünüyorum. | |
|
nickyok Almanca Öğretmeni
Mesaj Sayısı : 324 Başarı Puanı : 839 Rep Gücü : 27 Kayıt tarihi : 01/08/09
| Konu: Geri: Almanca-A-1-1 C.tesi 15 Ağus. 2009 - 12:10 | |
| - vasseile demiş ki:
- Er ……… ins Zimmer.
Welches Wort paßt in die obige lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? A) bleibe B) gehe C) steht D) bin E) geht
Kaynak=Almanca Açıköğretim kitabi. O zaman şöyle yapayım. Er geht ins Zimmer = o odaya gidiyor. Burada Akkusativ yani i hali var. Zaten bleibe, stehen, sein (özneye göre çekimlenmiş hali bin dir), bu cümlede dativ ile kullanılması gerekir. Bu cümlede akkusativ ile kullanılacak şıklar b ve e şıkkıdır Ancak özneye göre çekimlediğimiz zaman geht olur, b şıkkını kullanabilmemiz için öznenin ich olması gerekirdi. Umarım iyi bir açıklama olmuştur. Doğru söylüyorsunuz açıklama yapmak en iyisi olur. | |
|