Dilkolik - Yabancı Dil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin Eğitim ve Yabancı Dil Portalı

PortalAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Fransızca zor bir dil mi?

3 posters
YazarMesaj
mania
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Sayısı : 1 Başarı Puanı : 3 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 17/10/09

Fransızca zor bir dil mi? Empty
MesajKonu: Fransızca zor bir dil mi?   Fransızca zor bir dil mi? Puce-p11Cuma 30 Ekim 2009 - 23:32

Merhabalar,

Arkadaşlar fransızca zor bir dil mi? Genelde zor olduğunu duydum ama ne gibi zorlukları var? Öğrenmek için nasıl bir yol izlenmeli neler yapmalı?
nhikmetran
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Sayısı : 37 Başarı Puanı : 58 Rep Gücü : 11 Kayıt tarihi : 24/08/09 Yaş : 44 Nerden : France

MesajKonu: Geri: Fransızca zor bir dil mi?   Fransızca zor bir dil mi? Puce-p11Salı 10 Kas. 2009 - 11:06

Her dilin kendine ozel zorluklari var , nitekim fransizcada her dil gibi bir cok zorluga sahip. Ornegin telafuz, ve yazi dili zor kisimlarindan biri. Ozellikler turkce anadili olup fransizca ogrenmek isteyen biri icin fransizcada bu iki konuda bir cok zorluklarla karsilacaktir. Nitekim burda fransizca metnin okununusunu soran arkadasa cevap verirken zorlanmadim dersem yalan olur. ozellikle fransizca dusunmeye basladigimdan beri bu bir hayli zor olmaya basladi. (Turkcemi biraz toparlamam zaruri oldu bu siralar) Fransizca yada herhangi bir dil ogrenmek isteyen biri icin onerilebilecek en onemli sey bana gore bol bol pratik yapmak. Dilin sadece gramerden ibaret oldugunu sanmamak gerek. ondan daha onemlisi bir yabancinin turkce ogrendigini dusunun ve sizin yapacaginiz sey o kisiye oturup gramer anlatmak olmayacak (degil mi?!) Farkli bir cok dil ogrenen yada ogrenmis olan arkadastan ogrendigim kadariyla . Fransizca almanca ve ingilizceden daha zor tabi cinceden daha mi zor bilemem Fransızca zor bir dil mi? Icon_smile Fransizca ogrenmeyi gercekten istiyorsan ozellikle yazi ve pratik(konusma) konusunda yeterince zaman ayirmalisin. Elbette grameri unutmadan tabiki bol bol kelime ogrenerek( unutmamak icinde o kelimeleri pratik yaparak)
Dilci
İngilizce Öğretmeni
Dilci

Mesaj Sayısı : 444 Başarı Puanı : 1159 Rep Gücü : 63 Kayıt tarihi : 29/07/09

MesajKonu: Geri: Fransızca zor bir dil mi?   Fransızca zor bir dil mi? Puce-p11Çarş. 11 Kas. 2009 - 7:12

Fransızca pek bilmem ama özellikle telafuzunun zor olduğunu duydum ve tahmin ediyorum. nhikmetran arkadaşımızın gramer konusundaki düşüncelerine kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum Smile Yine nhikmetran arkadaşımızın pratik konusuna kesinlikle katılıyorum, "alıştırma ustalaştırır" diye bir söz vardır. Bol bol alıştırma ve pratik yapmak gerekir

Fransızca zor bir dil mi?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fransızca bilen+fransızca çevirmen+öğretmen arayanlar!!
» Fransızca A-1-6
» Fransızca
» Fransızca A-1-8
» Fransızca A-1-16